Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Українці здали міліції більше 5 тисяч «зайвої» зброї

0 53

У результаті проведеного місячника добровільної здачі зброї громадяни здали до міліції 5 тисяч 322 одиниці вогнепальної зброї. Про це «proUA» повідомили в ДЗГ МВС України.

Так, громадянами було добровільно здано 462 одиниці вогнепальної зброї військового призначення, 204 одиниці нарізної спортивної та мисливської, 3 тисячі 755 – гладкоствольної, 64 – саморобної та 330 одиниць іншої зброї.

Крім цього, громадянами здано 507 одиниць холодної зброї та 1 тисячу 900 одиниць спеціальних засобів, у тому числі 1742 газових пістолети та револьвери, 158 пристроїв для відстрілу набоїв, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами.

До органів міліції здано також 59 тисяч 632 штуки різних боєприпасів до вогнепальної зброї та 9,513 кілограмів вибухових речовин, 40 штук засобів ініціювання, 349 снарядів, 238 мін, 38 гранат та 18 запалів.

За час проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів фактично звільнено 507 громадян, які добровільно здали зброю, боєприпаси та вибухівку до органів внутрішніх справ.

Найбільше зброї здано населенням у Харківській, Дніпропетровській, Донецькій областях, у місті Києві та Херсонській області; боєприпасів до зброї армійських зразків – у Черкаській, Одеській областях та м. Києві.

У ході місячника із загальної кількості добровільно зданої зброї 728 одиниць зареєстровано в особисте користування громадян. Вирішується питання щодо реєстрації в користування громадян ще 1499 одиниць зброї. Водночас 2 тисячі 325 одиниць добровільно зданої зброї передано на склади озброєння ГУМВС, УМВС України для знищення, а 217 одиниць направлено на реалізацію.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар