Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Ющенко наказав переписати Кримінально – процесуальний кодекс

0 78

Президент Віктор Ющенко доручив голові комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Миколі Оніщуку у максимально стислі терміни доопрацювати проект Кримінально-процесуального Кодексу. Про це він заявив в середу, відкриваючи засідання комісії.

«Доручаю голові комісії доопрацювати проект Кримінально-процесуального Кодексу у максимально стислі терміни, а після цього я подам цей документ до Верховної ради невідкладно», – сказав Ющенко і додав, що наразі в Україні діє Кримінально-процесуальний Кодекс прийнятий 1960 року. «Він обслуговував тоталітарну модель» – сказав президент.

За словами Ющенка, другим питанням, яке розглядатимуть на сьогоднішньому засіданні комісії, буде концепція із запобігання катуванням, нелюдському поводженню чи покаранню. «Брутальне ставлення до людини – це практика, яка ще не знищена в Україні», – сказав Ющенко і додав, що готовий підписати вищезазначену концепцію в будь-який момент. «Концепцію щодо запобіганню катувань я готовий підписати без будь-яких запитань», – сказав він.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар