Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Банки почали брати комісію за зняття депозитів

0 81

З 9 грудня ряд українських банків ввели комісію при знятті депозитів, термін яких закінчився. Про це газету «Сьогодні» повідомили у прес-службі «Укрпромбанку».

Як заявляють в банку, 9 грудня вийшов наказ про те, що при знятті депозиту понад 10 тисяч грн. або 2$ тисяч, знімається комісія – 1,5%.

Прес-служба пояснює такий крок спробою компенсувати свої витрати.

«Так ми компенсуємо свої витрати з покупки готівкових коштів, які зараз в дефіциті практично у всіх банках», – заявили в «Укрпромбанку».

Втім, як пише видання, в банку не приховують, що є декілька способів обійти цю комісію. Наприклад, депозит можна розбити на частини і знімати по 5 тисяч на день.

Крім того, в банку «Фінанси і кредит» вважають, що банк, як комерційна структура має право встановлювати комісії. «Банк як комерційна структура має право встановлювати комісії. Йдеться про те, щоб будь-якими способами зменшити відтік депозитів. Зараз ситуація дуже складна, тому банки живуть сьогоднішнім днем», – відзначив заступник голови правління банку «Фінанси і кредит» Ігор Львов.

В свою чергу, член ради Національного банку України Василь Горбаль вважає, що якщо зняття відсотка не передбачене договором про розміщення депозиту, то банк поступає неправомірно: «Треба читати договір. Вперше чую про таку комісію».

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар