Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ВР ухвалила законопроект щодо діяльності системи кредитної кооперації.

0 88

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №2256 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності системи кредитної кооперації”. За відповідне рішення проголосували 235 депутатів з 441 зареєстрованого в залі.

В основу законопроекту покладено ідею узгодження між собою норм Цивільного та Господарського кодексів України, законів України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, “Про кредитні спілки”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” та “Про організацію формування та обігу кредитних історій” з урахуванням накопиченого досвіду регулювання ринків фінансових послуг.

Кінцевою метою реалізації законопроекту є забезпечення гармонізації нормативно-правових актів, запровадження єдиних термінів та понять, підвищення якості державного регулювання діяльності кредитних спілок.

Законопроект також покликаний забезпечити єдине розуміння підходів до принципів діяльності кредитної спілки, уточнення напрямів її господарської діяльності, подання звітності та діяльності добровільних об’єднань кредитних спілок.

Джерело:

РБК – Україна

Автор

Залиште коментар