Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Кабмін визначив порядок перевірки водіїв на алкоголь та наркотики

0 86

Кабінет міністрів 17 грудня затвердив Порядок направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду. Про це повідомили у прес-службі Кабміну.

Згідно з документом, Міністерство охорони здоров’я повинно розширити мережу медичних закладів, яким надається право на проведення такого огляду. В свою чергу, Міністерство внутрішніх справ повинно забезпечити у тримісячний строк підрозділи Державної автомобільної інспекції необхідною кількістю спеціальних технічних засобів для проведення огляду водіїв.

Порядок направлення передбачає, що огляд на місці зупинки транспортного засобу здійснюється у присутності двох свідків. Обстеження може проводитись уповноваженою особою Державтоінспекції на місці зупинки авто або лікарем закладу охорони здоров’я. Крім того, перевірити водіїв можуть і в спеціально обладнаних пересувних пунктах (автомобілях).

Інспектор ДАІ повинен забезпечити проведення огляду водія на наявність в крові алкоголю чи наркотичних засобів не пізніше, ніж протягом двох годин з моменту виявлення відповідних підстав. Якщо водій відмовляється від огляду, інспектор в присутності двох свідків складає протокол про адміністративне правопорушення, у якому зазначаються ознаки сп’яніння і дії водія щодо ухилення від огляду.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар