Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

КС відмовився відкривати справу про недовіру Кабміну

0 85

Конституційний Суд відмовив у відкритті виробництва за представленням 52 народних депутатів про офіційне тлумачення положень статті 87 Конституції про недовіру Кабінету Міністрів. Про це повідомила прес-служба КС.

Конституційний Суд прийняв відповідне визначення.

Крім того, КС відмовив в тлумаченні положень частини 2 статті 14 закону «Про Кабінет Міністрів».

Суд відмовив у відкритті виробництва через непідвідомчість йому питань, винесених в конституційному представленні.

Стаття 87 Конституції передбачає, що Рада за пропозицією Президента або не менше однієї третині депутатів Ради від конституційного складу парламенту може розглянути питання про відповідальність Кабміну і прийняти резолюцію недовіри уряду більшістю від конституційного складу Ради.

Питання про відповідальність Кабміну не може розглядатися Радою більш ніж 1 раз впродовж однієї сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності уряду або впродовж останньої сесії Ради.

В частині 2 статті 14 закону про Кабмін говориться, що питання про відповідальність Кабміну не пізніше, ніж через 10 днів після внесення пропозиції, розглядається на пленарному засіданні Ради, на яке запрошуються всі члени уряду.

В разі розгляду питання про відповідальність Кабміну за пропозицією Президента, в пленарному засіданні парламенту бере участь Президент.

Нагадаємо, в червні 52 депутати Ради направили до КС конституційне предстаявлення про офіційне тлумачення положення Конституції про недовіру Кабміну.

В травні Рада прийняла нову редакцію закону «Про Кабінет Міністрів», пізніше Президент Віктор Ющенко його підписав.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар