Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Сирна війна: далі буде

0 88

Російська асоціація “Союзмолоко” вирішила зареєструвати на себе товарні знаки сирів “Російський”, “Костромський” і “Пошехонський”. Якщо Роспатент задовольнить цю заявку, то Україна, Бєларусь та прибалтійські виробники сиру не зможуть виробляти продукцію з такою назвою або змушені будуть купувати права на її використання, пише ТСН.

За словами голови правління “Союзмолока” Андрія Даниленка, це одна з форм захисту вітчизняного виробника.

“Сьогодні склалася абсурдна ситуація – традиційно російські продукти виробляють в інших державах, а потім завозять до Росії. Сири “російський”, “костромський” і “пошехонський” випускають бєларуські, українські, прибалтійські і навіть західноєвропейські підприємства. Але, приміром, сир пармезан може виготовлятися тільки в Пармі”, – аргументують свою позицію у “Союзмолоці”.

У разі реєстрації прав на сирні знаки підприємства, які розташовуються за межами Митного союзу, взагалі не отримають прав на їх використання.

Зі свого боку партнер юридичної фірми Lidings Андрій Зеленін переконаний, що вказані товарні знаки, якщо йдеться саме про словесні позначення, не будуть зареєстровані, оскільки у них відсутня розпізнавальна здатність. Роспатент чітко вказує, що словесний елемент “російський” є таким, що не охороняється ніякими законами.

“Теоретично, “Союзмолоко” може спробувати зареєструвати знак, що поєднує в собі назву сиру і своє фірмове найменування, наприклад “Російський Союзмолоко”, і запропонувати його членам асоціації. Іншим варіантом було б патентування самої технології виробництва сиру під назвою “російський”, але це ще більш складний процес, оскільки можна зіткнутися з інтересами його “винахідників” ще з радянських часів”, – додав юрист.

Теги:

бренд, патент

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар