Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Рада прийняла за основу проект закону про опозицію

0 142

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про опозицію № 4494. За проголосувало 233 народних депутата. У законопроекті визначаються поняття парламентську більшість і парламентська опозиція, а також гарантії опозиційної діяльності.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, парламентської опозиції пропонується надати право на представництво у керівництві Верховної Ради, участь у контролі за діяльністю парламентської більшості, Кабміну, органів влади. Також передбачено створення опозиційного уряду.

Парламентська опозиція на пленарному засіданні ВР має право на виступ з питань порядку денного, на заяви, на формування порядку денного Верховної Ради, на доповідь при розгляді Верховною Радою таких питань як принципи внутрішньої і зовнішньої політики, проект держбюджету, програма діяльності Кабміну, звіту Кабміну, відсторонення президента з поста в порядку імпічменту, недовіру генпрокурору, щорічну доповідь уповноваженого з прав людини, звіт Рахункової палати, звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Передбачено, що голова, заступник та секретар Рахункової палати, а також чотири контролера призначаються Верховною Радою за поданням парламентської опозиції.

Фракція УДАР за проект закону не голосувала. Під час голосування, в якому також брала участь фракція Партії регіонів, із залу лунали голоси: “Ширка”. Нагадаємо, “ширкою” в українському парламенті називають широку коаліцію.

Автор

Залиште коментар