Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ЄС допоможе Україні в реформуванні міліції та Нацгвардії

0 101

 

Європейський Союз надасть Україні допомогу в реформуванні міліції, Національної гвардії, судової системи та прокуратури. Про це заявив високопоставлений європейський дипломат, що побажав залишитися неназваним.

За його словами, допомога в реформуванні обговорять 14 квітня на засіданні Ради ЄС міністри закордонних справ 28 країн-членів в Люксембурзі, а 15 квітня – міністри оборони ЄС. За словами дипломата, ініціаторами допомоги є Польща, Швеція і Великобританія. “Ми розуміємо потреби України в реформуванні міліції. Цей сигнал надходить від українського уряду та в.о. президента. Українці повинні відновити довіру до міліції, оскільки в останні місяці були приклади жорстокості і вбивств, скоєних працівниками внутрішніх органів проти протестувальників. Потрібно відбудувати довіру до міліції”, – сказав дипломат.

Експертними радами та фахівцями – радниками Євросоюз також допоможе у реформуванню системи правосуддя і прокуратури, а також допомагатиме становленню новоствореної на базі внутрішніх військ МВС Національної гвардії України, зазначив дипломат.

Нагадаємо, 14 квітня ЄС також розгляне ситуацію на сході України і доцільність розширення чорного списку відносно РФ на плановій зустрічі глав МЗС співтовариства в Брюсселі.

Автор

Залиште коментар