Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ІІ судово-правовий форум

0 121

 

Цьогорічний форум наголосив, зокрема, Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк проводиться у непростих для держави умовах, які ставлять нові виклики і перед суддями. Прийняття Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» є лише одним із фрагментів у складному процесі повернення довіри суспільства до судової влади, зазначив Ярослав Романюк. І найважливішою у цьому видається роль самих суддів, перед якими стоїть завдання шляхом здійснення якісного і справедливого правосуддя повернути довіру громади до судів, повідомляє прес-служба ВСУ.

Учасників зібрання привітали і новообрані Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько та Голова Вищого господарського Суду України Богдан Львов.

Фахові дискусії на цьогорічному форумі проводилися у форматі роботи трьох сесій: з кримінального процесу, адміністративного та об’єднаного цивільного і господарського процесів.

Про особливості практики застосування судами статті 16 Цивільного кодексу України учасникам сесії цивільного і господарського процесів розповів модератор робочого засідання сесії, заступник Голови Верховного Суду України – секретар Судової палати у цивільних справах Анатолій Ярема. Також із доповідями на сесії виступили судді Верховного Суду України Людмила Охрімчук і Олександр Потильчак. Академік Національної академії правових наук України, професор, доктор юридичних наук Наталія Кузнєцова детально проаналізувала нові тенденції судової практики щодо забезпечення зобов’язань.

На сесії з кримінального процесу учасники обговорили процедуру постановлення вироків на підставі угод, проведення негласних слідчих дій та перехресного допиту за новим КПК України, проблеми доказування у кримінальному провадженні України, інститут кримінальної відповідальності юридичних осіб та інше.

Сесію з адміністративного процесу було присвячено розгляду наступних питань: судовій практиці за Податковим кодексом України, можливості оскарження проведення податкової перевірки, оскарженню актів податкових перевірок, питанню повернення надміру сплаченого ПДВ та можливості відстоювання в адміністративних судах правомірності відображення господарської операції у податковому обліку за наявності дефектів у первинних документах.

Джерело:

ВСУ

Автор

Залиште коментар