Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

В Україні запроваджують єдиний облік біженців з Криму та зони АТО

0 124

За словами міністра соціальної політики Людмили Денисової, постанову розроблено з метою одержання достовірної інформації про категорії, потреби і кількості переселенців по Україні.

Мінсоцполітики створить і буде вести Єдину інформаційну базу даних про взятих на облік переселенців з Криму і Донбасу.

Передбачається, що переселенцям будуть видаватися довідки про взяття на облік. Для її отримання переміщеній особі, яка досягла 18 років, необхідно буде звернутися із заявою та копією паспорта в органи соціального захисту населення за місцем перебування.

У разі відсутності документа, що посвідчує особу, переселенець повідомляє про це в територіальні підрозділи ДМС, які в одноденний термін видають тимчасове посвідчення.

При цьому спрощена процедура отримання довідок для осіб, які проживають в місцях масового (скупченого) поселення пропонується здійснювати прийом заяв та видачу довідок уповноваженими на це особами з виїздом на місця їх проживання.

За інформацією міжвідомчого координаційного штабу, кількість переселенців з Криму і Донбасу збільшилася. Всього тимчасово розміщені 347 тис. 752 людини, в тому числі 110 тис. 411 дітей, 63 тис. 794 інваліда та особи похилого віку.

Загальна кількість громадян України, які переселені з Криму і Севастополя в інші регіони, становить 18 тис. 232 особи, у тому числі 5 тис. 121 дитина, 1 тис. 293 інвалідів та осіб похилого віку. За добу переселено – 31 особа, в тому числі 3 дітей та 7 інвалідів та осіб похилого віку.

Із зони проведення антитерористичної операції (АТО) в інші регіони переселені 329 тис. 520 осіб, у тому числі 105 тис. 290 дітей, 62 тис. 501 інвалідів і осіб похилого віку (в тому числі тимчасово переміщених в межах Донецької області – 55 тис. 235 осіб).

30 вересня Денисова заявляла, що “додому повернулися вже близько 60 тисяч осіб — це там, де вже звільнили міста, куди люди, які виїхали, могли повернутися”.

Джерело:

newsru.ua

Автор

Залиште коментар