Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Уряд прийняв Постанову № 1364, якою визначив механізм формування єдиного ТОТ

0 4

Уряд прийняв Постанову № 1364, якою визначив механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Сам перелік був затверджений Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. № 309.

Але, як наголошували в Уряді, Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

Наказом Мінреінтеграції від 16.09.2024 р. № 293 знову внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Зміни стосуються територіальних громад Донецької, Сумської, Запорізької та Київської областей.

Вони будуть діяти з дня офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу документ офіційно не опубліковано.

Наразі також не набрали чинності зміни, що затвердило Мінреінтеграції наказами від 29.08.2024 № 264 та від 04.09.2024 № 267. Вони стосуються територіальних громад Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Водночас, зміни, внесені наказом від 22.08.2024 № 251, діють з 13 вересня 2024 року.

Зауважимо, Мінреінтеграції повідомляв, що останнім часом через загострення ситуації на фронті збільшилася кількість звернень до Мінреінтеграції щодо переведення певних населених пунктів із категорії територій можливих бойових дій до категорії територій активних бойових дій.

Слід нагадати, що Мінреінтеграції вносить зміни до Переліку лише за пропозиціями відповідних ОВА й за погодженням Міноборони. Тому зацікавленим особам Мінреінтеграції рекомендує звертатися до відповідних ОВА.

Джерело

Автор

Залиште коментар