Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Основні рекомендації по вибору нотаріуса

0 149

Іноді складаються життєві обставини таким чином, що вкрай необхідно здійснити певні дії, які потребують нотаріального посвідчення. Це можуть бути операції з нерухомістю, оформлення спадщини, поділ майна та багато інших. Саме в таких випадках люди потребують професійної допомоги спеціаліста, який наділений певними правами, і в цьому допоможе нотаріус у місті Київ, або в будь-якому регіоні України. Для пошуку нотаріуса можна скористатись перевіреним та надійним онлайн-сервісом Kabanchik.ua

Однак до вибору нотаріуса потрібно підійти максимально відповідально, щоб не стати  жертвою незаконного спеціаліста, убезпечити себе від здійснення зловмисних операцій та пройти обов’язкові процедури швидко, з комфортом.

Основні критерії для вибору нотаріуса

Послугами нотаріуса користуються не лише звичайні люди, а підприємці та юридичні особи. Це необхідність завірити документ або зареєструвати компанію. Ситуації бувають різні, і в кожній із них дуже важливо обирати нотаріуса грамотно. Тому при виборі спеціаліста варто звертати увагу на:

  • Наявність ліцензії. Перед початком співпраці обов’язково необхідно перевірити наявність дозвільних документів, оскільки нотаріус повинен мати юридичну освіту, досвід роботи в даній сфері.
  • Процес оформлення документів. У нотаріуса повинні бути спеціальні бланки з печаткою, гербом, голограмою.
  • Приватні чи державні.  Юридична сила підписаних документів однакова, але існують певні відмінності. До державних складніше потрапити, оскільки в них діє попередній запис, у приватного нотаріуса вирішити питання можна набагато швидше, однак і ціна за надані послуги буде вищою.
  • Спеціалізація. Деякі нотаріуси працюють лише з юридичними або тільки фізичними особами.

Відповідальний нотаріус обов’язково пропонує безкоштовну юридичну консультацію. Також він має відповісти на всі запитання клієнта, та допомогти найти правильне вирішення тієї чи іншої проблеми. Вникаючи в суть ситуації,  він має повідомити про можливі ризики та негативні наслідки, які, ймовірно, можуть виникнути внаслідок нотаріального завірення.

У нотаріуса обов’язково має бути ліцензія. Саме вона дає право на провадження нотаріальної діяльності. В іншому випадку документи, які будуть засвідчені цим фахівцем, не матимуть жодної юридичної сили. Оформлення нотаріально засвідчених документів повинно проводитись на спеціальному папері із захисними голограмами та символами. У самого документа має бути вказана серія та порядковий номер.

Варто зважати і на людський фактор. Тому слід звернути увагу на спілкування нотаріуса з клієнтом, чи на всі питання він надає відповіді. Це, перш за все, говорить про його компетентність та володіння діловою етикою спілкування. Якщо виникли певні сумніви у його професіоналізмі, краще перестрахуватися та відмовитись від його послуг.

Автор

Залиште коментар