Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нові правила Інкотермс 2020

0 479

Із 1 січня 2020 року набули чинності нові правила Incoterms 2020, які були опубліковані ще 10 вересня 2019 року.

Нові правила Incoterms 2020 були розроблені в Міжнародній торговій палаті (ICC) комітетом експертів — Редакційної групою. До складу комітету ввійшли юристи зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Франції, Туреччини, Німеччини, а також вперше увійшли представники Китаю та Австралії. Ціллю Редакційної групи було спрощення правил, видалення зайвих базис поставок, які можуть викликати плутанину у використанні торгових термінів, більш чітке роз’яснення всіх умов поставок для експортерів та імпортерів по всьому світу.

Отже, відбулися наступні зміни в нових базисних умовах поставки продукції:

  • видалили термін EXW (самовивіз) з правил Інкотермс;
  • видалили термін FAS (вільно уздовж борта судна);
  • поділили термін FCA (Франко перевізник) на два базису поставки — один для наземної доставки, а інший для морських контейнерних поставок;
  • змінили умови поставок FOB і CIF для контейнерних перевезень;
  • новий термін в Інкотермс 2020 року — CNI (Cost and Insurance — Вартість і страхування), який означає, що продавець виконав поставку, коли застрахований товар розміщений в зазначеному порту відвантаження;
  • два нових правила в Інкотермс 2020, засновані на умовах поставки DDP, — DTP і DPP:

а) умови поставки DTP Інкотермс 2020 (розшифровується «Delivered at Terminal Paid», перекладається «доставка на терміналі з оплатою мита») означають, що продавець несе відповідальність за будь-які транспортні витрати з оплатою митних зборів, і доставки товарів до терміналу (порт, аеропорт або логістичний центр) в країні призначення покупця;

б) умови поставки DPP Інкотермс 2020 (розшифровується «Delivered at Place Paid», перекладається «доставка до місця з оплатою мита») означають, що продавець несе відповідальність за будь-які транспортні витрати з оплатою митних зборів, і доставки товарів до будь-якого місця, що не є транспортним терміналом (наприклад, за адресою покупця).

Міжнародні правила Інкотермс 2020 можуть застосовуватися з 1 січня 2020 року, але також можна продовжити використання правил Інкотермс 2010, або правила Інкотермс-2000, і навіть більш ранні версії Інкотермс. Тому в міжнародних контрактах купівлі-продажу під час зазначення умови поставки необхідно точно вказати версію Інкотермс.

Джерело:http://en-business.com.ua/seminary-i-treningi/inkoterms-2020.html

Автор

  • Ковальский Віктор Семенович

    Вищу юридичну освіту Віктор Семенович Ковальський отримав у 1977 році на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 1980 році завершив навчання в аспірантурі, отримав звання кандидата юридичних наук. Згодом отримав звання доктора юридичних наук. Життєве кредо: «Казати правду і нічого крім правди». Говорячи про професійні інтереси, він називає книги: не лише фахові, а просто змістовні й корисні. Серед його наукових інтересів: теорія права і держави; права людини; правоохоронна діяльність; трансформації правого мислення. Цій науковій тематиці присвячено майже 500 наукових, науково-практичних, публіцистичних публікацій. Педагог і науковець має численні державні нагороди. Зокрема, почесні грамоти Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, відзнаки юридичних відомств, установ та організацій. Головним досягненням Віктор Семенович вважає своїх дітей, які пішли батьківським шляхом. На другому місці – створення першого українського юридичного видавництва «Юрінком Інтер» та газети «Юридичний вісник України». Він вдячний за підтримку колегам та авторам, а також читачам, кількість яких за майже 30 років діяльності видавництва та газети щороку збільшується. Під час цьогорічного конкурсу «Учитель року» Віктор Семенович очікує віднайти кращих знавців-педагогів з основ правознавства в українській школі, а ще – інтерв’ювати переможців та поширити їхній досвід через соціальні мережі та газету «Юридичний вісник України».

    Переглянути матеріали

Залиште коментар