Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нарахування пені у разі самостійного виявлення помилки у звітності з ПДВ

0 143

Нарахування пені у разі самостійного виявлення помилки у звітності з ПДВ

У разі якщо зміни до податкової звітності були внесені платником після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання за звітний період, за який виправляється помилка, то пеня нараховується за весь період заниження, починаючи з наступного дня за граничним терміном сплати ПДВ за звітний період, за який виправляється помилка, включаючи день погашення такого податкового зобов’язання.

Враховуючи, що в уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок не передбачено графу для самостійного нарахування суми пені у разі заниження податкового зобов’язання, її сума розраховується в інформаційній системі органів ДФС згідно з реалізованим в ITC «Податковий блок» алгоритмом, розробленим з урахуванням вимог п. 129.9 ст. 129 ПКУ.

/ІПК від 19.11.2018 р. № 4882/6/99-99-07-02-01-15/ІПК/

Автор

Залиште коментар