Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держреєстратора судитимуть за підміну кадастрових даних

0 149

Київська місцева прокуратура №10 направила в суд обвинувальний акт щодо колишнього кадастрового реєстратора, яка підозрюється в знищенні інформації про законного власника земельної ділянки та розділі її між іншими людьми.

Слідство встановило: в 2016 році державний кадастровий реєстратор Управління Госгеокадастра в Києво-Святошинському районі Київської області, діючи в інтересах третіх осіб, внесла в Національну кадастрову систему відомості про розподіл земельної ділянки загальною площею 6 га, яка перебувала під арештом.

В результаті таких дій кадастрові дані про вказаній ділянці, а також інформація про його законному власнику, були знищені і створено 45 земельних ділянок з іншими кадастровими номерами і власниками.

Колишній державний реєстратор звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК. За вчинене зловмисниці загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

На даний час слідство завершено. Спірна земельна ділянка повернута законному власнику, а обвинувальний акт щодо держреєстратора спрямований до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Звертаємо вашу увагу, що відстежувати реєстраційні дії щодо своєї землі можна за допомогою зручного сервісу SMS – маяк Земля, який дозволяє оперативно дізнатися про початок та хід реєстраційної процедури щодо земельних ділянок.

Автор

Залиште коментар