Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Президент підписав Закон про скасування ввізного мита на електромобілі

0 113

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 822-VIII «Про внесення змін до «Закону України «Про митний тариф України»», який був прийнятий Верховною Радою 25 листопада (законопроект № 1674).

Встановлюється нульова ставка ввізного мита на транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами (одним або кількома).

Закон набуде чинності в перший день місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Реалізація норм Закону створює передумови для зниження ціни на електромобілі і збільшення їх питомої ваги на українському автомобільному ринку, що сприятиме охороні навколишнього середовища, забезпечення енергетичної незалежності України, а також значною мірою спростить доступ українського населення до новітніх розробок і технологій, повідомляє прес- служба Президента.

Нагадаємо, що 25 листопада депутатам не вистачило голосів для прийняття законопроекта № 1912, яким пропонується до 1 січня 2020 року звільнити від ПДВ операції з ввезення електромобілів на митну територію України та поставки на митній території України. Депутати направили законопроект до Комітету для підготовки до повторного другого читання – планується поширити норму про нульову ставку ПДВ не тільки на імпорт, але й на електромобілі, які вироблені в Україні.

Джерело:

ЮРЛІГА

Автор

Залиште коментар