Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Реєстрація офісу в квартирі стане неможливою

0 88

У парламенті зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо уточнення меж використання житла)» (№5035). У документі пропонується доповнити ч.1 ст.383 ГК абз.2, згідно з яким розміщення власником в житловому будинку / квартирі, що належить йому, підприємств, установ, організацій допускається тільки після перекладу приміщення в статус нежитлового відповідно до вимог чинного законодавства.

Відповідно до згаданої статті ЦК власник житлового будинку / квартири має право використовувати помешкання для свого проживання, проживання членів сім’ї, інших осіб, але не має права використовувати його для промислового виробництва.

Втім, в пояснювальній записці до проекту зазначається, що існує практика, коли в житлових будинках / квартирах розміщують підприємства, установи, організації, які не використовуються для промислового виробництва у вузькому сенсі цього поняття.

Автор

Залиште коментар