Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Поліпшено умови провадження будівельної діяльності

0 113

Замовники будівельних робіт не повинні отримувати вихідні дані та технічні умови від ДСНС. Передбачається, що проектувальник зобов’язаний розробляти проектну документацію згідно з державними будівельними нормами і нормативним актам, в яких вже враховані відповідні вимоги.

Крім того, виконавцем робіт зі створення об’єктів архітектури тепер може бути тільки акредитоване особа з вищою профільною освітою і досвідом роботи від 3 років. Раніше допускалося проходження акредитації особою без вищої освіти, але з досвідом роботи понад 10 років. Таким чином, планується досягти підвищення професійного рівня виконавців в будівельній сфері.

Також поліпшено умови для збору даних державної статистичної звітності. Зокрема, функції архбудконтролю передані органам місцевого самоврядування.

Відповідні зміни передбачені Законом № 2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно покращення умов ведення будівельної діяльності», який підписаний Президентом 7 травня 2017 року та набуде чинності на наступний день після опублікування.

Джерело:

ЮРЛІГА

Автор

Залиште коментар